Милен Керемедчиев: Границата ни трябва да бъде запечатана веднага

БТВ
share

Германия затваря границите си, затварят ги и Франция, и Нидерландия. Този мигрантски поток, който до момента преминаваше през България и отиваше към Западна Европа, при затваряне на границите там ще създаде един буфер, една снежна топка, която ще оказва натиск на нашата граница. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1688

Вече мигранти са и двата милиона палестинци, в Турция има 4 млн. мигранти, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. България е поставена пред заплаха от нова вълна от миграция – външна вълна и вътрешна вълна - от Европа, защото правителството "Денков-Габриел" е единственото правителство, което се съгласи да му бъдат връщани мигранти, добави Каракачанов.

По моя информация границата ни ежедневно преминават от няколкостотин до хиляда човека. Една част от нас остават у нас, друга – отиват към Европа. Тези хора не са бежанци, а търсят нов живот в една уредена Европа, отбеляза лидерът на ВМРО.

България трябваше да реагира вече на решението на Германия за затваряне на границите, защото това води след себе си ефекта на доминото и създава буферна зона в страната ни. Трябва да има много по-силно сътрудничество с "Фронтекс", много по-силно сътрудничество с Германия, Нидерландия и Франция, които искат затваряне на границата. Държавната ни политика трябва да бъде запечатване на границата ни веднага, защото това е тенденцията, която се очертава, посочи Милен Керемедчиев.

Димо Гяуров: Над Европа надвисва грандиозна заплаха, невероятна драма може да се случи в България

Основният проблем на европейските страни е  репатрирането на тези мигранти, които не са полуили разрешение на пребиваващи, добави той.

Трябва да си разрешим сами проблема. По законите на Република България незаконното преминаване на границата е престъпление. Границата трябва да бъде строго охранявана и нелегалните мигранти да не бъдат допускани, подчерта Красимир Каракачанов.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1688

Водещи новини

Още новини