Тошко Йорданов след КСНС: Днес осъзнахме, че има проблем, който може да ни дойде на вратата

share

Днес осъзнахме, че има проблем. Държавните органи трябва да вземат мерки поетапно. Разбира се, че не трябва да всяваме някаква паника. Степента на заплаха е сравнително ниска, но я има. Решенията са много. Говоря не само за днешния проблем, а като цяло за повишаването на националната ни сгурност, защото там само много се приказва, а нищо не се върши.

Това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ", след провелия се днес КСНС заради ескалацията на напрежението в Близкия изток. 

Конфликтът в Близкия изток: Няма пряка заплаха за България, но се повишава рискът от терористични атаки

"Днес предложих на колегите, ако са съгласни, в следващия бюджет да влязат конкретни мерки. Трябва да се разберем предварително, за да се случат всички тези неща. Не говоря само за отбраната на страната. Става въпрос и за външно министерство, което превантивно трябва да осигурява различни контакти и връзки. Ако в МВнР отиде един млад човек с три езика, ще му предложат 800 лева заплата. В ДАНС и разузнавателните служби ще му предложат 1 200 лева заплата. Кой образован и млад човек ще отиде да работи там? Отбраната също е много важна. Трябва да наблегнем на собственото си производство, а не да купуваме чуждо оръжие. Партиите трябва да се разберем за всички тези работи, за да има повишаване на националната ни сигурност. Надявам се да има положителна промяна. Не казвам, че има пряка опасност, но имаше осъзнаване, че този проблем може да ни дойде на вратата", завърши Йорданов. 

Водещи новини

Още новини