Ето къде се появи Мария Габриел

Булфото (архив)
share

Мария Габриел се появи в България. Бившият вицепремиер се щракна със симпатизанти на ГЕРБ на предизборната шатра на партията. 

"Елате на НДК, където Ви очакват част от кандидатите за народни представители от 23 МИР-София, които провеждат дискусия за сигурността в България и Европа с г-жа Мария Габриел", пишат в Инстаграм от ГЕРБ-София. 

Въпросът за политическото бъдеще на Габриел остана под въпрос след 9 месеца като вицепремиер и откакто тя представи несъгласуван вариант за коалиционен кабинет с ПП-ДБ и изгуби подкрепата им, след което се отказа от проучвателния мандат през март тази година.

Припомняме, че На 6 юни 2023 година е избрана от 49-то Народно събрание за вицепремиер и министър на външните работи в правителството "Денков".

През март ГЕРБ опитаха да формират кабинет с ПП-ДБ, от които според партията "дошли нови искания", на които ГЕРБ казала "Не", стана ясно от изявление на Мария Габриел.

През май изненадващо стана ясно, че Габриел няма да бъде водач на листата на ГЕРБ за Европейския парламент за изборите през юни, като на нейно място бе издигнат Росен Желязков.

Голяма изненада в евролистата на ГЕРБ

Габриел остана и извън обсъжданията за потенциален ръководител на МВнР след кризата в служебния кабинет на Димитър Главчев. Тогава той реши да номинира зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов за поста.

През август бившият еврокомисисар бе спрягана за нова позиция - зам.-главен секретар на НАТО.

Водещи новини

Още новини