Радев: България цени партньорството си с Базелския институт за добро управление

Булфото
share

България високо цени партньорството си с "Базелския институт за добро управление" за повишаване на ефективността в борбата с корупцията и ще продължи да разчита на неговата експертиза по тази изключително чувствителна за българското общество тема. 

Това е заявил държавният глава Румен Радев на среща в Ню Йорк с д-р Петер Маурер, председател на независимата швейцарска организация, специализирана в противодействието на корупцията и финансовите престъпления. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сътрудничеството между страната ни и "Базелския институт за добро управление" се осъществява на основата на проект в рамките на Българо-Швейцарската програма за сътрудничество.

Радев проведе среща с ръководителя на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ Джим О'Браян

По време на срещата са обсъдени възможностите за продължаване на партньорството за усъвършенстване на правната основа, регламентираща дейността на институциите, така че да се повиши прозрачността и отчетността в тяхната работа, както и за адаптиране на националното законодателство с оглед амбициите на България за приемането ни в Шенген и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. 

Водещи новини

Още новини