Президентът Радев разговаря с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия

Булфото архив
share

Ускоряването на подписването на двустранните споразумения между България и Саудитска Арабия за сътрудничество в сферата на икономиката и инвестициите ще даде позитивен сигнал на народите на двете държави и на бизнеса.

Това бе общата позиция по време на срещата в Ню Йорк на президента Румен Радев и на министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан ал Сауд, който е ръководител на делегацията на своята страна в рамките на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН, съобщават от президентската институция.

Отличният политически диалог и потенциалът на бизнеса в двете страни са солидни предпоставки за реализацията на проекти от общ интерес, бе подчертано на срещата.

Като перспективни области на двустранното партньорство бяха откроени високите технологии, комуникациите, транспортната свързаност и логистиката. 

Румен Радев и То Лам обсъдиха взаимния интерес за сътрудничеството между България и Виетнам

По време на срещата беше обсъдена поредната ескалация на напрежение в Близкия Изток и бе изразена обща тревога от разширяването на териториалния обхват на военните действия и опасността от въвличането на нови държави в конфликта. 

Водещи новини

Още новини