Надежда Нейнски: Скандалът за протоколните снимки на Радев и Силяновска е провокация от РСМ

Нова Нюз
share

Очевидно става въпрос за провокация. За мен това е кампания, която се води дълго време. Това заяви бившият външен министър Надежда Нейнски в предаването "Офанзива" по Нова Нюз, след като в Република Северна Македония се разрази скандал защо на снимката от неформалната среща между президентите на България и РСМ Румен Радев и Гордана Силяновска отсъства знамето на западната ни съседка.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1362

По думите ѝ има един въпрос, на който македонското общество трябва да си отговори – до каква степен иска да влезе в Европейския съюз.  Тя изрази мнение, че с действията си управляващите в Скопие сякаш забавят подобна стъпка.

По повод ресора, определен за България в Еврокомисията, Нейнски заяви, че той е много авторитетен. Не намирам за проява на добър вкус да бъде критикуван номинираният за български еврокомисар, каза дипломатът по повод атаките срещу Екатерина Захариева.

Politico: Всички остриета са насочени към Екатерина Захариева, тя може и да не оцелее

Относно взривовете на пейджъри в Ливан тя каза, че не очаква да се постигне мирно споразумение в Близкия Изток по време на мандата на президента на САЩ Джо Байдън.

Най-важното беше, че българските служби успяха да свалят всякакви съмнения за участие – производство или търговия с тези устройства. Институциите дадоха достатъчно аргументи, че страната ни не е замесена. Унгария се опита да прехвърли вината върху България, каза бившият дипломат номер 1.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1362

Водещи новини

Още новини