Виктория Василева обясни защо е станала част от „Величие“: Дръпнаха ми някои душевни струни

Кадър: БНТ
share

Партиите може би вече започват да узряват за мажоритарна избирателна система. С времето се убедих, че българите като че ли не обичаме резките промени. Може би трябва да предложим неща, които да се случват на малки стъпки, защото не сме готови да правим големи скокове. Това заяви в ефира на БНТ независимият народен представител Виктория Василева.

Тя обаче напомни, че само със смяната на избирателната система крайният резултат няма да се промени и това няма да ни донесе стабилни политически елити.

Относно решението си да стане част от партия „Величие“, Василева призна, че е била подведена да стане част от проекта.

Просто знаеха какво и как да ни кажат. Дръпнаха ми някои специфични струни в душата и така ме подлъгаха да стана част от проекта им, добави тя.

Етиен Леви: Процесите на разпад на партиите са здравословни

По думите ѝ партиите у нас се провалят заради егото и нереализираните амбиции на лидерите си, което се оказва пагубно за цялата ни политическа класа.

В този парламент отново надделя егото и нереализираните амбиции. Това се превръща в някаква закономерност. Смятам, че трябва да си променим манталитета като хора, защото не успяхме да изградим никаква елементарна политическа култура, коментира Василева.

Тя също така подчерта, че е много важно какво поведение имаш в парламента и посочи, че депутатите ни се псуват, а след една седмица вече разговарят за правителство, което само показва колко са лицемерни и безпринципи.

На въпрос какво мисли за т.нар. джентълменско споразумение, предложено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Виктория Василева отбеляза, че „за да има джентълменско споразумение, първо трябва да има джентълмени“, а политиците у нас се правят на приятели пред медиите, а всъщност си подливат вода.

Бойко Борисов: Сега е времето за едно джентълменско споразумение, иначе пак сме на избори

В края на интервюто за обществената телевизия Василева изрази надежда процесите в ДПС да бъдат оздравителни не само за партията, но и за цялата ни политическа система.

Водещи новини

Още новини