Проф. Константинов за регистрацията на ДПС: Подобно нещо беше недопустимо, имаше пропуски и при охраната

БНТ
share

"Вечни ситуации няма. Зад ДПС стоят стотици хиляди избиратели и то не може да остане в това положение. Двадесет години съм бил член на ЦИК и такова нещо не съм виждал. Подобно нещо беше недопустимо, имаше пропуски и при охраната". Това заяви проф. Михаил Константинов в ефира на БНТ по повод скандала с регистрацията на ДПС и ЦИК.

"Оттам тръгна един абсурд - стоят едни хора и обясняват, че чакат регистрация за други избори, но така и така са дошли, затова ще се регистрират за тях", каза той и допълни, че ДПС е едно. 

"То има двама съпредседатели и един почетен председател". 

Двамата председатели не са в еквивалентна позиция от известно време. Единият е независим депутат, а другият е председател на ПГ на ДПС", уточни проф. Константинов.

Христо Панчугов: Битката в ДПС няма да приключи нито с решението на ВАС, нито с това на ЦИК

Досега за съжаление поведението на ЦИК не беше съвсем адекватно . Не беше съвсем укоримо, но направиха няколко неточни хода. Нека не се връщаме на тях, законът е над тях и е в интересите на българските граждани. Очакваме с нетърпение решението на ВАС. И преди бяхме казали, че почти всички процеси ще се съберат под шапката на ВАС", посочи още проф. Константонов.

 

Водещи новини

Още новини