Нинова: Готови сме да регистрираме БСП за изборите за кметове на 20 октомври, но временното ръководство мълчи

Bulfoto
share

Готови сме да регистрираме БСП за изборите за кметове на 20 октомври, но временното ръководство мълчи. Това казва Корнелия Нинова в позиция, публикувана във фейсбук.

Нинова посочва, че сроковете текат. Притеснени сме от факта, че това поставя под риск участието на нашите кандидати, казва тя в позиция до Националния съвет на партията. Под документа подписи са сложили още Иван Ченчев и Георги Свиленски. 

На последните местни избори през октомври 2023 г. БСП повиши резултата си като увеличи както броя на спечелилите кметове, така и партийния си вот и присъствие в Общинските съвети, отбелязва Нинова. 

Тя допълва, че на 4 септември изтича срокът за подаване на документи в ЦИК. Затова и с упълномощените от нея Иван Ченчев и Георги Свиленски се обръщат с писмо до Националния съвет на БСП.

Гуцанов, БСП: Нинова се опитва всячески да срине лявото обединение

Заявяваме, че сме готови да подпишем и внесем всички документи от името на БСП, ако ни бъдат предоставени такива. До този момент не са. Отговорността за неявяване на тези избори ще бъде на временното ръководство на партията, пише Нинова.

За регистрацията е необходимо съдебно удостоверение за актуално състояние на ПП “Тракия” и ПП “Екогласност”, досегашните коалиционни партньори, с които БСП се яви на последните местни избори, припомня тя.

Водещи новини

Още новини