Божидар Божанов разкри формулата на управление на ПП-ДБ

Кадър - Нова телевизия
share

 Зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Божидар Божанов заяви в ефира  на Нова телевизия, че след тричасови обсъждания вчера са взели правилното решение.

С решението на "Да, България" да не напуска формацията "Демократична България" и коалицията ПП-ДБ е отговорно, тъй като означава, че няма да има процес на самоизолация: "Да, България" остава в коалицията ПП-ДБ поне до изборите. каза той. 

 Божанов даде следния отговор на въпроса не е ли било безсмислено ПП-ДБ да работи с Делян Пеевски - че не ПП-ДБ е отговорна за всички конституционни промени за служебното правителство.

Сега имаме широкодефинирана формула за управление на страната - затова целта е да съберем широка подкрепа за правителство с антикорупционни политики, оглавено от отдалечен от всички партии премиер, каза Божанов. Примерът от Европа е премиерският период на Марио Драги, който преди това беше начело на ЕЦБ.

Илхан Андай: Тези дни шегата с абревиатурата ДПС е "Доган прави сараи"

По-големият проблем с експертите в управлението е, че влиянието не е през партиите, а през "дълбоката държава", обясни бившият министър на електронното управление.

На въпрос дали ПП-ДБ ще участва във "фронт анти-Пеевски", отговорът е: "Всички сега станаха изведнъж борци срещу Пеевски". От години се борим с модела "Пеевски" - и тук влизаме в разговора кой създаде този модел, добави Божанов, като посочи името на Доган в активна роля. Но Божанов не изключи взаимодействие с никого по конкретни законопроекти - зависи от интересите: "Човекът на Доган или на Пеевски": Разковничето, което бяга от прожекторите. 

Що се отнася до листите за изборите, Божанов коментира, че няма разрив, драми и дълбоки спорове. Затова и в предизборната кампания от "Да, България" предлагат инициативност, с която да върнат поне 100 000 гласа, загубени при предишните избори и така да няма и спорове за т.нар. "избираеми места" - кандидати, влизащи в парламента от определени райони, където се счита, че има по-голям шанс.

Водещи новини

Още новини