Вижте какви решения ще взема служебният кабинет "Главчев 2"

Булфото (архив)
share

Министерският съвет ще проведе заседание в сряда, 4 септември, от 11 часа.

Това съобщиха от правителствената информационна служба, Заседанието ще протече при следния предварителен дневен ред:

1. Проект на Решение за определяне на представителите на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Внася: министър-председателят

2. Проект на Решение за определяне на председател на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.

Внася: министър-председателят

3. Проект на Решение за допълнение на Решение № 887 на Министерския съвет от 2002 г. за одобряване състава на Постоянната дипломатическа мисия на Република България към НАТО в Брюксел и подготовката й за трансформиране в национална делегация и създаване на национални военни контактни групи в командните структури на Алианса, изменено и допълнено с решения на Министерския съвет № 21 от 2005 г., № 219 от 2009 г., № 355 от 2010 г, № 308 от 2013 г., № 461 и 686 от 2014 г., № 286 от 2019 г. и №115 от 2023 г.

Внася: министър-председателят

4. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г. и за извършване на промени на утвърдените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. максимални размери на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети през 2024 г., по бюджета на Министерския съвет за 2024 г.

Внася: министър-председателят

5. Проект на Решение за одобряване на допълнително национално публично съфинансиране по инвестиции от Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Внася: заместник министър-председателят и министър на финансите

6. Доклад за одобряване позицията на Република България за участие в неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по общи въпроси, част „Кохезионна политика“, което ще се проведе на 6 септември 2024 г. в гр. Будапеща, Унгария.

Внася: заместник министър-председателят и министър на финансите 

Главчев освободи зам.-министър на отбраната

7. Проект на Решение за признаване на Сдружение „Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите“ за представителна организация на национално равнище.

Внася: министърът на отбраната

8. Проект на Решение за отнемане на земеделски земи от Министерството на отбраната и включването им в държавния поземлен фонд.

Внася: министърът на отбраната

9. Проект на Решение за одобряване проект на Изменение № 2 на Споразумението за поддръжка между Министерството на отбраната на Република България и Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа (SHAPE), представлявано от Съюзното съвместно командване на силите на НАТО в Неапол (JFCNP) относно поддръжка за Щабния елемент за интегриране на сили на НАТО, разположен в София, Република България (NFIU BGR).

Внася: министърът на отбраната

10. Проект на Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на Указ за награждаване на български гражданин.

Внася: министърът на отбраната

11. Проект на Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на Указ за награждаване на Любомир Стойков с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ огърлие.

Внася: министърът на културата

12. Доклад за одобряване позицията на Република България за участие в неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, част „Земеделие", което ще се проведе в периода от 8 до 10 септември 2024 г. в гр. Будапеща, Унгария.

Внася: министърът на земеделието и храните

13. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Република България в неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по правосъдие и вътрешни работи, част „Вътрешни работи“, проведено на 22 юли 2024 г. в гр. Будапеща, Унгария.

Внася: министърът на вътрешните работи

14. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за киберсигурност.

Внася: министърът на електронното управление

15. Проект на Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за общите изисквания към информационните системи, регистрите и електронните административни услуги, приета с Постановление № 3 на Министерския съвет от 2017 г.

Внася: министърът на електронното управление

16. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за защита на потребителите.

Внася: министърът на икономиката и индустрията 

Водещи новини

Още новини