Калановски към Лена Бориславова: Все още има време да кажете "Извинявайте, прекалих!"

Булфото (архив)
share

Все още има време да кажете едно "Извинявайте, прекалих!".

С тези думи общинският съветник от "Демократична България" и актьор Веселин Калановски се обърна към депутатката и член на ръководството на ПП Лена Бориславова.

Думите му идват след интервюто на Бориславова в ефира на БТВ, в което тя заяви, че коалиционно споразумение между партиите е одобрено преди поне две седмици.

"Вчера, 02.09., г-жа Лена Бориславова бе гост в предаване на една национална телевизия. Затова си позволявам да се обърна публично към нея с думите: Все още има време да кажете едно "Извинявайте, прекалих!", написа във Фейсбук профила си Калановски.

Депутатът от "Демократична България" Николай Христов скочи на Лена: Премина граници!

Днес Националният съвет на Да, България ще вземе решение как партията да се яви на предстоящите избори. "Повярвайте ми, Вашето интервю, сериозно ще повлияе на избора. Не е красиво, каквито и политически съображения да имате, да пропагандирате публично желание за един резултат, а да провокирате обратния", обясни актьорът.

"Затова искам да кажете простичко "сбърках", освен ако съзнателно не сте целяли провокация, която да ни раздели, вместо да чуете и осмислите предложенията за подбор на кандидатите за листите".

Калановски допълни, че ще мотивира искането си с факти. "Имахме договорен драфт за споразумение преди две седмици"(цитат). Да посмятаме (днес сме 02.09) - Национален съвет на ПП се провежда на 17.08; Национален съвет на Да, България на 18.08; начало на преговорите за споразумение 20.08 (!). Излиза, че Вие, г-жо Бориславова, сте имала договорен "драфт" за споразумение един ден преди започване на преговорите? Браво!!!", написа той.

"Готовият драфт преговарящите "трябва да го минат само през партийните си органи" (цитат). След такова изказване, как очаквате, че ще го "минат"? Повярвайте, в "Да, България" не членуват марионетки!".

"Да си извлечем поуки от деленето през 2017 г."(цитат). Г-жо Бориславова, помните ли кой член на Националния съвет на "Да, България" (по онова време) настояваше за самостоятелно явяване с "31 самурай", готови да се жертват като мажоритарни кандидати във всеки от 31-те избирателни района? Разбира се, че помните! Защото тогава Вие (също член на Националния съвет на Да, България), бяхте най-ревностния му поддръжник. Сега двамата, като ръководители на друга партия, ни внушавате необходимостта от единение и вменявате чувство за вина за 2017 г.? Отново, браво!!!"

"В политиката, поне в българската, някой хора са останали с впечатлението, че всичко е допустимо и паметта на хората е достатъчно къса. Може да е донякъде вярно, но аз не Ви съветвам да залагате всичко на този кон! Има още време за едно "Извинявайте, прекалих!", обяви Калановски.

Вчера Бориславова заяви, че дълбоко вярва, че ДСБ и "Да, България" няма да допуснат да се стигне до разцепление. "Вече имаме одобрена чернова за коалиционно споразумение от преговорния екип. Топката е в колегите от "Да, България". Те трябва да минат документа, който направихме преди 2 седмици, за одобрение във вътрешните си органи", обясни Бориславова на въпроса защо се бавят със споразумението.

По-рано днес "Демократи за силна българия" опитаха да наложат натиск върху "Да, България" да запазят коалицията между ДБ и "Продължаваме промяната".

"В момент на тежка политическа криза, ние от Демократи за силна България, се ангажираме с отговорността да предложим пътя към сигурно и проспериращо бъдеще за България", пише в позицията на ДСБ разпространена тази сутрин.

"Оценяваме единството и устойчивостта на коалицията „Продължаваме промяната - Демократична България", като основен фактор за създаването на антикорупционно евроатлантическо мнозинство. Убедени сме, че само редовно правителство, основано на тези принципи, ще направи България силна и богата държава в обединена Европа".

Водещи новини

Още новини