Ченчев: Има определени интереси БСП да е раздробена

Нова нюз
share

Усилията ни трябва да са насочени към това БСП да се яви на изборите. Има определени интереси от външни фактори партията да бъде раздробена. Това заяви в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS Иван Ченчев, който в неделя беше изключен от формацията заедно с лидера в оставка Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Крум Дончев. 

По думите на Ченчев на заседанието не са събрани достатъчно гласове, които да подкрепят изключването на лидера на партията в оставка Корнелия Нинова.

Според устава на партията, за да бъде наложено наказанието изключване, е необходимо предложението да е подкрепено от гласовете на 50 плюс един от присъствалите членове на Националния съвет, което по думите му, не било станало, защото нямали 95 гласа за налагане на наказани.

Остава въпросът кой ще регистрира партията за изборите и кой ще подреди листите, допълни той.

Корнелия Нинова и приближените ѝ съпартийци бяха изключени от БСП

Според него БСП може да се събере на Конгрес най-рано през януари или февруари догодина и е добре подобен форум да се провежда ежегодно.

„Лъжат, че правят всичко това заради БСП – не. Те са водени от обикновен реваншизъм и собствените си интереси. Корнелия Нинова каза, че имат заешки сърца. Не, те нямат сърца – имат портфейли, насочват партията в друга посока, търсейки си господари. Защото знаем, отвън се финансира вътрешна опозиция. Има огромен интерес БСП да бъде разбита“, заяви социалистът. 

„Вчера тези иначе толкова уставни юнаци се скриха от конгреса. Защо не приеха предложението на Нинова? Тя каза: подала съм оставка, конгресът да я констатира, да се върви към пряк избор и се избере нов председател. Къде им е коалицията, която Националният съвет за утвърди? Защо не са готови? Отговори няма“, зададе въпроси Ченчев. 

Водещи новини

Още новини