Гергана Алексова: Такова нещо не се е случвало в БСП

Кадър - Нова телевизия
share

Никой не си е позволявал досега да прави БСП заложник на егото си. Ние сме другари, всички да си оберат егото. Това призова Гергана Алексиева от БСП в ефира на Нова телевизия.

„Партията досега беше разделяна, отлепвана, това трябва да спре. Не мога да си представя, че бивш лидер доведе БСП до това състояние“, каза още тя.

По думите ѝ споровете кой реално представлява БСП и има право да я регистрира за вота, са прецедент в историята на партията. "Такова нещо не се е случвало в БСП. Практиката и устава казва, че когато председателят подаде оставка, неговите правомощия се прекратяват незабавно по собственото му желание”, поясни Алексова.

Алексиева отрече твърденията на Иван Ченчев, че деловодството на „Позитанов“ 20 е заключено. "Заради финансовото състояние до което беше доведена партията просто работят по-малко колеги", обясни тя.

Александър Симов: В БСП разрив няма! Има битка на Корнелия Нинова и още няколко души

Относно твърдениято на Ченчев, че са заплашвани членове на ЦИК, тя каза, че ако е имало заплаха или натиск, то те биха реагирали и има органи, които би трябвало да реагират.

 

Водещи новини

Още новини