Мая Манолова: БСП ще бъде водеща партия в голямото ляво обединение

Bulphoto (архив)
share

Въпреки опитите на Корнелия Нинова да взриви участието на БСП, БСП ще участва в изборите и ще го направи благодарение на левите хора. Ще има голямо ляво обединени, в което водеща роля ще има БСП. Председател ще бъде Атанас Зафиров. Това заяви лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова в предаването "Денят ON AIR".

Тя очаква Нинова да си даде сметка, че работейки срещу партията си, "ще се опозори като първия бивш председател на БСП, който не е запазил достойнство и е работил срещу собствената си партия".

"По този начин обслужва други политически субекти. Това, което се случва в БСП, е в полза на Борисов и на ГЕРБ. Разпадът в основни политически субекти е проклятието на конституционните промени. Те посегнаха на Конституцията и сега тя им го връща. ДПС за първи път ще се яви под формата на два политически субекта. ПП-ДБ са в активен разпад. БСП, благодарение на председателя си, също има проблеми", каза Манолова пред Bulgaria ON AIR.

ИБ на БСП: Партията не е бащиния, че да бъде прехвърляна през пълномощно

По думите ѝ "Изправи се.БГ" се опитва всячески да съдейства лявото обединение да се случи и да се реагира успешно за предстоящите избори. Манолова подчерта, че силата на лявото обединение е, че се обединяват усилия, сили, каузи и хора.

На въпрос кой е виновен за водната криза, тя отговори, че като омбудсман е защитавала десетки населени места и безводието е най-големият проблем за българските граждани.

"Лицемерие е от страна на Борисов и ГЕРБ тяхната внезапно зародила се загриженост за тези проблеми. Голямата водна реформа започна 2015 г. Единственото, което се случи оттогава досега, е повишаването на цената на водата, която в определени населени места е скочила с 300%. Огромните пари, които се акумулират в този сектор, изтичат, както изтичат около 65% от водата", посочи лидерът на "Изправи се.БГ".

Водещи новини

Още новини