Петков: Преди Мария Габриел да ни предложи Калин Стоянов, тя ни предложи Атанас Илков

Булфото архив
share

„Ако хората сами не искат промяна, ние трудно ще можем да го направим с различни министри“, коментира пред bTV Кирил Петков от "Продължаваме промяната"-"Демократична България", който вчера написа, че новият вътрешен министър Атанас Илков има общо с Бойко Борисов и Делян Пеевски.

„Преди Мария Габриел да ни предложи Калин Стоянов, тя ни предложи Атанас Илков. С други думи те са се доверявали тогава повече на Атанас Илков, отколкото на Калин Стоянов“.

Това обясни днес Петков при влизането си в сградата на Народното събрание преди извънредното заседание на парламента и полагането на клетва на служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев.

Не е време за оправдание, време е да се обърнем към хората, защото хората могат да си вземат държавата обратно“, коментира още съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

 Служебният премиер Димитър Главчев се вслуша в призивите на президента Румен Радев и смени Калин Стоянов. За поста министър на вътрешните работи той предложи човек от системата – началникът на ГД „Национала полиция“ Атанас Илков.

Доц. Киселова с коментар за състава на служебния кабинет

Калин Стоянов стана причината сформирането на служебна власт да се забави и да измести датата на изборите. Горица Грънчарова не се възползва от възможността да смени Стоянов, а президентът отказа да назначи кабинета ѝ.

Така се стигна до втори опит, при който Радев възложи на Главчев да състави служебно правителство, като го призова „хубаво да се замисли за промени“.

Водещи новини

Още новини