Божидар Божанов: Смениха Калин Стоянов 1 с Калин Стоянов 2

Булфото
share

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Божидар Божанов коментира промените в състава на служебния кабинет "Главчев". 

Според информацията, с която разполагаме, предложеният за министър на вътрешните работи е приближен до Пеевски. Неслучайно в последните седмици предупреждавахме, че ще сменят Калин Стоянов 1 с Калин Стоянов 2. Главчев отново реши да не излезе от сянката на Пеевски, коментира Божанов. 

По думите му Атанас Илков има шанс да ограничи купения и контролиран вот и така да остави Пеевски без гласове (защото никой ме вярва той да има реални гласове). "Дали ще подпомогне или ще пресече изборните престъпления, зависи само от него. Ние ще му предоставим всички данни за рискови секции, с които разполагаме и призоваваме МВР да действа безпристрастно", каза още той.

Номинираният за служебен вътрешен министър Атанас Илков с първи коментар

Освобождаването от влиянието на дълбоката държава и скритите политически зависимости минава през честни избори. МВР, и като политическо ръководство, и като система, трябва да вземе решение дали обслужва конкретни политици или обществения интерес. Ще разберем какво е решението съвсем скоро, добавя Божидар Божанов

Водещи новини

Още новини