Антон Кутев очаква "още от същото" след поредните избори

Bulphoto/архив
share

„Ясно е, че Калин Стоянов няма да може да бъде министър на вътрешните работи, според мен е очевидно. Ще бъде сменен, но…видяхме с главния прокурор – махнахме Гешев, сложихме Сарафов, съществена промяна в работата на прокуратурата няма. Тук е възможно да се получи същото“. Това заяви в предаването „Тази събота и неделя“ по бТВ Антон Кутев, бивш говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и Гълъб Донев, както и бивш депутат от БСП.

По думите му отговорността на избрания отново за служебен премиер Димитър Главчев е да се проведат избори, които ще отразят волята на хората.

„Не бих казал, че предишните бяха точно такива. Отразиха като цяло, безспорно, но, че имаше намеса и купуване на гласове също е безспорно. Дано тези да са малко по-различни. Това да успее да направи Главчев, защото други особени постижения няма“, заяви Кутев.

Според него е много вероятно и новият вътрешен министър да е свързан с Делян Пеевски, каквито опасения имат в ПП-ДБ. „Той (Пеевски – бел.ред.) е човек с големи възможности. След като досега е имал вътрешен министър, защо занапред да няма. Да се надяваме, че няма да е така. Трябва да е равноотдалечен от всички“, посочи Кутев, като по думите му отдалечеността на министрите е била налице преди промените в Конституцията, а сега не е.

Кутев не вярва президентът Румен Радев да вземе отношение към състава на кабинета на Главчев, след като го направи спрямо този на Горица Грънчарова-Кожарева.

Радев изненада всички: Отказа да подпише указа за служебния кабинет на Горица Кожарева заради Калин Стоянов

„Проблемът е какво българите ще получим от цялата тази работа, дали накрая ще има промяна. Има големи проблеми в здравеопазването, образованието, социалната сфера, те не бяха решавани, а задълбавани“, посочи Кутев. Според него хората чакат месия „Може да е човек, който залага на истинските стойности или да е чист популист. Вероятността да е популист е много по-голяма“, добави Кутев.

Месия би могъл да е президентът, но той очевидно не иска да влиза в тази роля, смята Кутев. Той не очаква Радев да излезе на политическата сцена под друга форма, освен ако не бъде доведен до безизходица.

След поредните извънредни парламентарни избори Антон Кутев очаква „още от същото, но по-тъжно“. 

Водещи новини

Още новини