Румен Петков: Калин Стоянов допусна да стане жертва и го похарчиха с чудовищен замах

Bulphoto (архив)
share

Беше допуснато погазването на определени правила и служители на МВР бяха ангажирани в политически протест. Назначаването на вътрешния, и който и да е министър, е политически акт. Когато служителите на МВР се ангажират, това е практически политическа изява. Това заяви лидерът на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков в предаването "Денят ON AIR".

Институционално МВР се нуждае от подкрепа, настоя той.

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) много преиграват с политическите демонстрации - този да не бъде министър, онзи да не бъде, Кирил Петков предлага Калин Стоянов за министър. Днес той енергично се бори срещу него. Подобен род вмешателство на хората, които поругаха конституционализма, само за да покажат, че променят Конституцията, трябва днес да замълчат", коментира Петков пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Вацов: Калин Стоянов ще бъде махнат

"Никога не съм считал, че фаворизирането на отношението към едно министерство е добър знак от гледна точка на институционализма. Тези, които се вторачват в поста вътрешен министър, нямат добри намерения за държавата и обществото. МВР е сложен организъм, сложен организъм е и Министерството на културата. Фаворитизирането на МВР и вторачването в поста на вътрешен министър във всички случаи нечистоплътен политически акт. Калин Стоянов допусна да стане жертва и то на хора, които се стремяха да го използват, и които го похарчиха с чудовищен замах", категоричен е той.

"Не е единствен. Има немалко проблеми, които могат да бъдат идентифицирани и предотвратени. Купуването на гласове не е практика на всички политически партии. За АБВ гарантирам, че не сме купували гласове. Трябва да поздравим това ръководство на БСП, защото то се сблъсква с атаки, но извършва действия с непоколебимост, които обществото ще оцени. Имат пълната ни подкрепа и активното ни участие при подготовката на предизборните документи, при участието в диалога, изборния процес", съобщи Петков, който допълни, че няма да участва в листи. 

По думите му промените в Конституцията са наложителни, важни са и законодателните идеи, които да дадат усещане за сигурност в българското правосъдие. Петков подчерта, че "обричаме България да напусне клуба на държавите, имащи ядрени централи".

 

Водещи новини

Още новини