Боряна Димитрова: В случая с Калин Стоянов вероятно наблюдаваме политика на матрьошките

Кадър: БТВ
share

„В случая с Калин Стоянов вероятно наблюдаваме политика на матрьошките, в която имаме една фигура отпред, но в нея се фокусират и зад нея стоят различни политически интереси, икономически стратегии.“ Това заяви социологът от „Алфа Рисърч“ Боряна Димитрова в ефира на БТВ.

Според нея проецирайки тези интереси, той става със свръхполитическа тежест и значимост, а в една нормална демократична структура вътрешният министър не фокусира върху себе такова значение и такава власт.

„Обяснявам тази тежест и фокус, че през него се фокусират и изразяват друг тип политически интереси. Само допреди няколко дни се смяташе, че ГЕРБ стои зад Калин Стоянов, днес виждаме коренно променена позиция“, добави Димитрова.  

Радев изненада всички: Отказа да подпише указа за служебния кабинет на Горица Кожарева заради Калин Стоянов

Димитрова смята, че казусът с вътрешния министър показва многопластовостта на политически преплетени интереси, като този възел не може да бъде разплетен.

„От гледна точка на гражданите отдавна вече имаме не само дистанциране, но и на силно критично отношение към способността на политическия елит да изработи механизми, за да превежда страната през кризи с политическа висота и воля“, каза още Димитрова.

Водещи новини

Още новини