Пеевски и Кирил Петков се скарали: уговарян ли е Калин Стоянов за министър от задната седалка?

Novini.bg
share

Причината за случващото се е тази малоумна промяна в Конституцията. В тази ситуация максимално бързо трябва да отворим процедурите, за да изберем двама заместници в Сметна палата, омбудсман, заместник-омбудсман и един подуправител на БНБ, защото Гюров не отговаря за нищо. И там ПП-ДБ забъркаха каша, издигайки човек, който е в противоречие с правилата. Това каза пред журналисти Тошко Йорданов от "Има такъв народ" след провелата се в парламента лидерска среща.

"Няма проблем да изберем и нов председател на Сметната палата", добави той.

Йорданов посочи изхода от ситуацията. "Отмяна на тази изключително вредна поправка в Конституцията - генерално. Винаги ще го има този проблем. Вариантите са два. Или вътре има 160 умни човека, които я махат, или Конституционният съд след подмяната на двама от членовете с попълнената от президента квота, да махне поправката".

Тошко Йорданов: Борисов си каза, че си иска кабинета „Главчев“

И разказа избран момент от срещата: "Кирил Петков и Пеевски се скараха. Пеевски го пита в прав текст ще отрече ли, че е стоял на задната седалка заедно с бившия шеф на ДАНС, а на предната седалка е бил Калин Стоянов и са уговаряли да е шеф на МВР тогава. И Петков не отрече. Ето как е бил избран Калин Стоянов. Ние от ИТН - не сме".

Водещи новини

Още новини