Асен Василев: Димитър Главчев може да е дисквалифициран за втори мандат като служебен премиер

Продължаваме Промяната
share

Радвам се, че и господин Бойко Борисов се е присъединил към призивите Калин Стоянов да бъде министър на вътрешните работи. Неговото поведение е абсолютно недопустимо – в работно време да се организира протест. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев пред журналисти.

"Всички постове, които са в "домовата книга", трябва да бъдат попълнени, а и не само. Знаете, бяха пуснати при предишния кабинет процедури за честни конкурси, всичко да мине под прожекторите, хората да разберат кои са тези хора", допълни той.

Наруши ли Румен Радев Конституцията?

„Имал съм разговори с конституционалисти за случилото се вчера. Ставайки и външен министър, не само служебен премиер, Димитър Главчев влиза в несъвместимост за позицията на шеф на Сметната палата, а оттам вероятно е и дисквалифициран за втори мандат. Ако така се е дисквалифицирал, чисто технически не може да бъде отново премиер“, обяви той.

Според него трябва да се търси най-стандартният изход – позициите с изтекли мандати да бъдат попълнени. „Важно е за държавата да направим нещата по правилния начин, за да са устойчиви. Всички от „домовата книга“, когато се прави проучването дали стават за съответната си позиция, трябва да се питат дали са готови да станат служебен премиер, ако да – как биха съставили кабинет.“

Той призова колегите си народни представители да прекъснат ваканцията си и парламентът да заработи отново до няколко дни.

Водещи новини

Още новини