Калоян Паргов: Калин Стоянов е професионалист, но се превръща в политическо лице

Bulphoto (архив)
share

Конституционните промени доведоха до това да им се смеем и да им се подиграваме. Възможните варианти за премиер и министър могат да бъдат разширени. Това заяви Калоян Паргов от Националния съвет на БСП в предаването "Денят ON AIR".

Според него служебният вътрешен министър Калин Стоянов от една страна е показал воля и професионални качества, но от друга страна освен професионалист, който е израснал от системата на МВР, той се превръща в политическо лице. По думите на Паргов това е "ябълката раздора".

"Трябва да се уважи мнението на синдикатите. Протестът едва ли е спонтанен. Всеки един протест се организира. Полицаите са също граждани на Република България. Очевидно е, че могат да протестират и за това кой да ги управлява. В момента сме в разпад на държавността, на институциите и системите. Това е голям проблем", подчерта Паргов пред Bulgaria ON AIR.

Радев изненада всички: Отказа да подпише указа за служебния кабинет на Горица Кожарева заради Калин Стоянов

Той отбеляза, че Румен Радев е на политическия терен, откакто е избран за президент. Паргов напомни, че Радев е започнал втория мандат с внушителен брой избиратели, които са го подкрепили.

"Подкрепата, с която беше избран, на фона на сегашната избирателна активност, ясно контрастира. Може би това му дава самочувствие. Г-жа Кожарева е избрана от НС. Тя няма тази политическа подкрепа, електорална, каквато има президентът. Самата Кожарева прояви характер и каза, че държи на този кабинет", припомни Паргов.

Той е на мнение, че когато има такъв спор за министри по-редното е да се направи съответната смяна, защото "няма как инатът за един министър да спъва цялата процедура".

"Всички се оплакваме от явлението нелегитимен вот. МВР участва в организацията на изборния процес. Въпросът е в доверието във вътрешния министър - да осигури безпристрастност. Това е проблемът на цялата история", смята Паргов.

Водещи новини

Още новини