Илияна Йотова: Горица Кожарева не е показала, че се е поддала на натиск

Булфото (архив)
share

„Мисля, че Горица Грънчарова-Кожарева ще представи кабинет. Не е казала, че няма да има кабинет. С нищо не е показала, че се е поддала на натиск“. Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред БТВ.

„С наближаването на изборите страстите ще бъдат нажежени. Престрелките са заради това. За пореден път има кампания, за пореден път има избори. Има даже партийни лидери, които виждат и осми предсрочни избори (визира изказване на Бойко Борисов). Предполагам, че почивката, която си гласуваха, ще ги отрезви“, добави тя от местността Петрова нива.

Горица Грънчарова ще се впише в десетдневния срок, даден ѝ от президента: Започвам разговори за кабинет със сегашните министри и експерти
„Ако Горица Грънчарова- Кожарева не изпълни мандата за съставяне на служебно правителство, президентът Румен Радев ще отвори пак „домовата книга“, обясни Йотова.

„Всичко това е следствие на промените в Конституцията. Забъркаха голяма криза. Президентът се опитва със сетни сили да осигури стабилност. Дано Горица Кожарева да изпълни този мандат и да подбере хора с доверие от българското общество, за да се проведат честни избори. Желая ѝ успех“, посочи още вицепрезидентът.

Тя коментира и промените в Закона за предучилищно и училищно образование.

„Много внимателно слушах дискусията в Народното събрание. Всичко е хубаво, едно не разбрах – как ще се прилага този закон. Аз не виждам дискриминационен момент. Не можем да говорим за отнемане на права. Важно е да се разбере как ще се прилага този закон в училищна и предучилищна среда“, добави Илияна Йотова.

 

Водещи новини

Още новини