Петър Петров (Възраждане): Показателно за работата на Горица Грънчарова ще бъдат рокадите в МВР

share

"Акцията е закъсняла реакция, опит да се лъска имиджа на прокуратурата. Защо чак сега се правят тези акции. Ако две фирми са били обект на интерес от прокуратурата защо не са 102. През годините много се говори за въвличане на публичен ресурс в частни компании, никаква ответна реакция, докато не видяхме разцеплението в ДПС. Аз виждам разчистването на политически сметки", коментира депутатът от "Възраждане" Петър Петров в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му във всяка обществена сфера, в която има обществен ресурс, има чадър. Затова няма осъдени политици и кметове за злоупотреби с обществени поръчки.

"Отговорността е в бездействието на прокуратурата, за присъда трябва годен обвинителен акт", подчерта депутатът.

Горица Грънчарова-Кожарева реши кои министри ще останат

В ефира на Bulgaria ON AIR той подчерта, че важно кой ще е вътрешният министър в кабинета на Кожарева, за да се гарантират честни избори.

"Кажете ми кои ще са ѝ министрите, за да ви кажа как ще се справи. Сама не може да организира честни избори, нито да лови купувачите и продавачите на гласове. Трябва да има и оперативно ръководство по места. Показателно ще бъде дали ще бъдат сменени шефове на областни дирекции. Сигурен съм, че много от тях са свързани с Пеевски и ДПС, ако се сменят, ще е знак за честни избори", убеден е народният представител от "Възраждане".

Според него, когато избирателите не излязат да гласуват от това печели ДПС, а сега "две ДПС-та".

Петър Петров ще се включи в протеста, който поде лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов като контрапротест на протеста, който е срещу приетата от парламента забрана в училище да се споменава ЛГБТ общността.

"Ще се съберем хората, които не желаем да има пропаганда в българските училища, не съм против различните, но какво прави някой вкъщи си е негова лична работа. В българското училище не е мястото за пропаганда. Чакаме Радев да издаде указа за обнародване в Държавен вестник и да не налага вето", заяви Петров.

Той не очаква да има резултати от дейността на парламентарната комисия "Нотариуса и Пепи Еврото".

А като все по-належащо посочи избирането на хората на позиции, на които с години са хора с изтекъл мандат. 

Водещи новини

Още новини