Бивш кадър от служебния кабинет на Стефан Янев изяви готовност отново да е министър

Булфото
share

Бившият министър на икономиката Даниела Везиева заяви, че е готова да е включи в екипа на Горица Грънчарова-Кожарева. Тя коментира темата пред журналисти в Народното събрание.

По думите ѝ трябва да има ясни критерии и план за управление. "Ние се намираме в дългосрочна политическа криза. Провеждането на честни избори не е основен приоритет на служебните кабинети", каза още тя. 

"Познавам Горица Грънчарова. Тя е експерт. Всеки би могъл да работи с всеки, стига да има ясни правила и критерии за това", добави Везиева.

Продължават преговорите за съставяне на кабинет

По непотвърдена информация Иван Кондов е приел предложението за бъде назначен за служебен министър на външните работи след среща с Горица Гранчарова. Настоящият министър на иновациите и растежа Росен Карадимов също влезе в сградата на парламента за преговори с новия служебен премиер, предава репортер на Novini.bg. 

Припомняме, че четвърти ден продължават преговорите за състава на служебния кабинет. По-рано днес стана ясно, че Людмила Петкова запазва поста финансов министър. Държавният глава Румен Радев даде срок до 19 август на Горица Гранчарова-Кожарева да представи състава на новия служебен кабинет. 

Водещи новини

Още новини