Костадин Костадинов: Екстрадираха Милан Димитров в САЩ, молим се да не го убият, докато се борим за свободата му

Bulphoto (архив)
share

След като народни представители от „Възраждане“ предприеха действия да посетят неправомерно задържания българин Милан Димитров в затвора в Солун, беше ускорен процесът по неговата екстрадиция до Тексас. В момента българинът се намира в затвор в Сан Антонио, без личен багаж, без дрехи и обувки. Това съобщи народният представител Ангел Георгиев по време на пресконференция, на която участваха още Костадин Костадинов, Цончо Ганев и братът на Милан – Александър Димитров.

До „Възраждане“ е достигнала информация, че днес ще бъде заведен на дело, без да му бъде съобщено каква е процедурата и за кои органи става въпрос. В момента той не разполага и с адвокат.

Припомняме, че през 2022 година при опит да влезе в Гърция, Милан Димитров е задържан от гpъцĸитe влacти и зa първи път paзбиpa, чe e oбявeн зa издиpвaнe чpeз Интepпoл c цeл eĸcтpaдиция в CAЩ по четири обвинения, всяко едно го заплашва  с до 20 години лишаване от свобода. В САЩ Милан е търсен за износ на стоки с двойно предназначение за Русия – полупроводникови платки, които се оказа, че никога не са изнасяни извън България. На пресконференцията бяха показани и въпросните платки, които години наред се съхраняват във вакуумна среда в София и никога не са се намирали на руска територия.

Костадинов: Единствената вина на Милан Димитров е, че имал търговски взаимоотношения с Русия

Според Костадин Костадинов, Милан Димитров е задържан по искане на американската прокуратура, без наличие на реални доказателства. Арестът е извършен въз основа на клетвена декларация от страна на американски прокурор, който твърди, че има „вярване“, че Димитров е продавал забранени части на Руската Федерация.

Случаят с Милан Димитров предизвиква въпроси относно международните отношения и правата на българските граждани, задържани в чужбина. Българинът е пожелал да се свърже и с консулите на България и на Русия, тъй като по майчина линия е и руски гражданин, това неговото искане е било абсолютно игнорирано.

„Ние успяхме да се чуем с него по телефона тази нощ, да разменим няколко думи и ви даваме възможно най-актуалната информация към момента.“, каза още Ангел Георгиев.

„Утре всеки един гражданин на нашата колониална държава може да е на мястото на брат ми, ако метрополията е сметнала, че той нарушава нейните, както са написали, стратегически и национални интереси. Не е ясно точно по какъв начин, защото метрополията не трябва да дава обяснение на колониалната администрация, която ние наричаме държава. Ако си мислите, че живеете в някаква правова държава и че имате някакви права, всъщност се лъжете - нямате никакви права. Държавата не се интересува от вас и ви остава само да се молите на Господ … и да си изберете добър адвокат.“, допълни Александър Димитров, който на пресконференцията разкри, че при брат му са влизали представители на метрополията – американци, които са говорели прекрасен български език и са му казали, че имат пълната власт над него.“, взе думата братът на Милан Димитров – Александър. Според него брат му  Милан е хвърлен в един бутафорен процес.

Самият Милан Димитров не получава никаква медицинска помощ и не са му давани лекарства, докато е в гръцкия затвор. Въпреки че страда от автоимунно заболяване, сънна апнея и начална форма на левкемия, го обявяват за симулант.

„Беше нападнат и от дървеници, обясниха му, че нищо не могат да направят. Разбирате ли за какво става въпрос – той е хвърлен в концлагер.“, коментира още Александър Димитров. 

Той добави още, че в затвора в САЩ също  са му взели и лекарствата и вече четвърти ден брат му Милан Димитров  не може да ги приема.

„Този казус не е частен случай. Това може да случи на всеки един от нас българите. Никой не е застрахован. Милан Димитров беше отвлечен в американски затвор по обвинение без доказателства. Няма доказателства. Става въпрос за отвличане. Това е новият Сергей Антонов, който беше държан невинен години наред в затвора. Сега имаме нов такъв случай.  Имаме един заложник, който е държан от американския режим, защото в Съединените щати няма демокрация - там има режим.“, каза Костадин Костадинов.

Той сподели, че от „Възраждане“  още днес ще изпратят писмо до всички посолства, където ще е описан целият случай на Милан Димитров.

„Ще им покажем какво прави престъпният американски режим на престъпната държава САЩ. Защото това е престъпна държава. А българската държава явно не съществува – има една антибългарска колония, която може да откара всеки един от нас на заколение. Ако не дай си боже има осъдителна присъда за Милан Димитров, знаете ли какво ще последва – ще има искане за екстрадиране на бащата на Милан Димитров, който е на 75 години. Няма разглеждане от съда. А това е така защото Милан Димитров е подсъдим заедно с баща си, обвиняват ги в организирана престъпна група. Ако той бъде осъден, това означава че автоматично и бащата ще бъде осъден задочно. Което означава, че нашата държава ще изпрати и бащата на Милан Димитров на заколение. Няма да се спрем, започваме кампания в подкрепа на българския заложник, както бихме защитили и всеки един български гражданин. Защото това е наказателна акция. Американците много добре знаят, че техните обвинения са абсолютно измислени. Целта им е хората да се страхуват да имат контакти с Русия, дори като туристи. Молим се единствено нашият сънародник да е здрав, да не го убият в затвора. Това се молим.“, каза в заключение председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

 

Водещи новини

Още новини