Иван Демерджиев е вариант за вътрешен министър?

Булфото (архив)
share

Продължават разговорите за новите министри в служебната власт. От вчера номинираната за министър-председател Горица Кожарева започна да събира екипа си.

Разговорите се водят конфиденциално. Някои са само с опознавателен характер. Поканените на среща с номинираната за министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева досега са както настоящи министри - на вътрешните работи, на финансите и на правосъдието, така и членове на предходни служебни кабинети.

Днес за първи път служебният министър на отбраната направи коментар. Атанас Запрянов каза, че все още не е поканен, но по-скоро е склонен да бъде част от новия служебен кабинет.

От четвъртък съм в командировка. Нямам новина, пожелавам на намираната за премиер Горица Кожарева да създаде един силен екип, какъвто бяхме ние. Aз си свърших работата като служебен министър. Като получа покана, ще говорим. Aз съм свикнал да получавам назначения, имам 20 назначение дотук, посочи Атанас Запрянов.

Запрянов: Може и да бъда част от новия служебен кабинет

През последните дни се появи името на Иван Демерджиев като вариант за вътрешен министър. Той заемаше поста в двата служебни кабинета на Гълъб Донев.

В социалните мрежи днес Демерджиев нарече тези новини „безперспективни“. Постът му обаче завършва с думите: „До скорошни срещи“.

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков не пожела да отговори дали ще остане на поста си. В петък каза, че би изслушал приоритетите на Горица Кожарева.

Продължават разговорите за сформиране на нов служебен кабинет

Здравният министър Галя Кондева също направи заявка, че по-скоро би продължила работата си в новото правителство.

По информация на bTV Горица Кожарева вече е провела среща с финансовия министър Людмила Петкова. Тя, образователният министър Галин Цоков и министърът на културата Найден Тодоров до голяма степен на вероятност ще запазят постовете си в новия служебен кабинет.

Горица Кожарева има срок до 19 август да събере екипа си. А Министерският съвет трябва да положи клетва на 20 август, за да стане възможно, както е според изискванията на Конституцията, изборите да се проведат два месеца по-късно.

Водещи новини

Още новини