Горица Грънчарова ще се впише в десетдневния срок, даден ѝ от президента: Започвам разговори за кабинет със сегашните министри и експерти

Novini.bg
share

Поех този ангажимент, имайки предвид ситуацията, в която се намира страната ни. Всеки един от нас трябва да поеме своята отговорност. Казах на президента Румен Радев, че ще сформирам кабинет, който да гарантира нормалното функциониране на държавата до съставянето на редовното правителство. Това заяви пред журналисти служебният премиер Горица Грънчарова-Кожарева.

"Всички ние знаем, че най-важната задача на едно служебно правителство е организирането и провеждането на честни и демократични избори", подчерта тя. 

Над нея заваля порой от въпроси, сред които такива, свързани с оставането на Калин Стоянов. Тя, обаче, помоли за търпение, като обеща, че до 19-ти август кабинет ще има - така, както я е помолил държавният глава. 

Пеевски: Убеден съм, че Горица Грънчарова ще бъде зверски натискана от Радев и кръга около него

"Президентът даде срок до 19-ти август да представя проект на кабинет. Още от утре започвам разговори със сегашните министри, както и с други експерти. Ще се справя. Знам, че имате много въпроси, но ви моля да проявите търпение. Занапред ще имаме много време, в което ще отговоря на всички въпроси", уточни Горица Грънчарова. 

Водещи новини

Още новини