Явор Божанков с нови разкрития: Мъже от "Възраждане" бяха агресивни към депутатки от "Величие"

БНТ
share

Промените в Закона за училищно и предучилищно образование нямат нищо с възпитанието на децата, нито със сексуално образование в училище. Това заяви Явор Божанков, депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" в "Денят започва". 

"Това е закон на партия "Възраждане". Това е некадърно, ужасно глупаво написан текст, всъщност той дефинира какво е романтична връзка и казва нетрадиционна сексуална ориентация според българската правна традиция, като никой не казва какво е българската правна традиция. Когато авторите на този законопроект от партия "Възраждане" са търсили някакъв текст, те са отворили Уикипедия - това не е шега. Копирали са го и са променили една дума", каза Божанков.

И отбеляза, че никой няма представа как ще се прилага в училище този закон. Когато казахме, че Законът е глупаво написан. Простият човек не става по-умен, става агресивен. Бях бутан от депутат от "Възраждане". Знаете ли какво стана в същия ден, каза още той. 

"Ей, пе*ал": депутат от "Възраждане" нападна Явор Божанков в парламента

В зала се водеше дебат за Исторически парк, това е нещо като Дисниленд за копейки, партия "Възраждане" се опитва да удари своя опонетн, който им взима гласове от партия "Величие". Пет жени от "Величие" са седнали на последния ред. Мъже от “Възраждане” отидоха при тях – грозна провокация, агресия, седнаха на малко разстояние и ги гледаха в очите, разказва Божанков. 

По повод слуховете, че и президентството е участвало в предполагаема завера за свалянето на Рая Назарян, той заяви: Никога не съм чул подобна теза, че президентът е участвал в някакви разговори. По думите му по време на преговорите е отворена темата за нова опция за служебен премиер, но всички са наясно, че тя е невъзможна за реализация. 

"Ясно е, че е невъзможно ние да подкрепим кандидат на ИТН или пък те да подкрепят кандидат от ПП-ДБ", допълни Божанков. 

Водещи новини

Още новини