Борислав Гуцанов: Обсъждани са имена за председател на парламента при преговорите за третия мандат

Булфото
share

Не е имало "завера" за свалянето на Рая Назарян като председател на парламента, но са обсъждани и други имена за поста. Това заяви председателяъ на ПГ на БСП Борислав Гуцанов в "Денят започва".

"Когато се водеха преговорите за кабинет и имаше мнозинство, можеше да се обсъжда друг председател на парламента. Когато се прави кабинет с третия мандат, е нормално да има мнозинство, което застава зад тези кабинети - тогава вече да се осъжда позицията председател. Няма тайни срещи, има срещи, които обсъждат може или не да се състави кабинет с третия мандат", посочи Гуцанов. 

Ключовата дума за БСП е диалог и обединение, коментира той. "Подадохме всякакъв вид сигнал, че НС трябва да излъчва друга увереност и да мисли за държавата, а не за който и да е вътрешнопартиен интерес", каза още той. 

Гуцанов обясни, че вчерашната среща при президента е имала смисъл, а тонът бил нормален и любезен. Големият проблем били промените на Конституцията.

Продължават разговорите на президента с потенциалните кандидати за служебен премиер

"Те бяха инициаторите на тази промяна - да са ги мислили тези неща, когато са се съюзявали с ГЕРБ и ДПС" - коментира депутатът по повод настояването на ПП-ДБ Димитър Главчев и Калин Стоянов да не бъдат в следващия службен кабинет.

Борислав Гуцанов изрази притеснения относно безпристрастността на Димитър Главчев, но въпреки това отказа да назове кой според него трябва да бъде служебен премиер.

Водещи новини

Още новини