Божанков: Качих видеото с "Ей, пе*ал", за да видят всички на какво са способни "Възраждане"

Булфото (архив)
share

Днешният случай е недопустим. Не може в една държавна институция да се случва физическо насилие. Каквито и да си позициите на един народен представител, както и да гласува той по даден законопроект, никой няма право да използва физическа агресия срещу свой колега. Ако това може да се случи на един народен представител, това може да се случи на всеки български гражданин. 

Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Явор Божанков, който коментира скандала с колегата си от "Възраждане" Коста Стоянов. 

"Ей, пе*ал": депутат от "Възраждане" нападна Явор Божанков в парламента

"Качих това видео, за да види широката общественост какви всъщност за "Възраждане" и ако тези хора получат реална власт, в какво общество бихме живели. Няма предистория случката. Бях в коридора, един и същи коридор ползваме за парламентраните стаи. Колегата от "Възраждане" мина покрай мен и ме нарече с обидна квалификация. Няма да я казвам пред вас. Започва с пе и натам си я довършете вие", разкри Божанков. 

След четири часа дебати: Парламентът прие забрана на "нетрадиционна сексуална ориентация" в училищата

"Законопрокетът, който беше приет вчера, има една цел - да се насажда омраза в нашето общество. Омразата е факт. Тези хора са изпълнени с омраза и това очаква България, ако те управляват. Убеден съм, че коментарите ми от вчера са причина за днешната случка. "Възраждане" редовно казват надепутатите от ПП-ДБ - ще отидете в Белене и ще чукате камъни там. Няма да оставя тази случка без последствие. "Възраждане" няма да успеят", категоричен бе Явор Божанков. 

Водещи новини

Още новини