Гуцанов призова: Новият служебен премиер равно отдалечен от всички политически партии

share

За БСП е важно министър-председателят да бъде равно отдалечен от всички политически партии. За жалост Конституцията, която се смени по безумен начин затваря много тези опции. Решението е на президента. Дано да се направи тази възможна опция за равна отдалеченост от всички парламентарни партии. Най-важното за един служебен кабинет е да проведе честни избори. Това коментира председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов в кулоарите на парламента. 

Нека да видим какви ще бъдат въпросите на президента. След консултациите ще дадем изявления. Какво да е нашето мнение при положение, че Конституцията е ясна. Президентът е този, който избира министър-председателя. Конституцията се промени по безумен начин и се затвориха всички опции и възможности. Промяната в Конституцията доведе до това безумие, на което сме свидетели в момента, каза още той. 

По думите му 20 или 27 октомври е разумна дата за провеждане на изборите. "Има необходимост от подготовка на изборите. В момента сме в средата на ваканционен период. Хората за седми път трябва да отидат да гласуват за три години. Активността е достатъчно ниска. Поне това да бъде осигурени", обясни Гуцанов. 

Относно готвената от ПП-ДБ подписка с искане за отстраняването на шефа на Антикорупционната комисия, той заяви: Получихме мейли. Това не е най-сериозния подход за подобна смяна. Считаме, че този парламент е доста изчерпан, за да се тръгне по такава процедура. 

Борисов изпраща с инструкции хора в Президентството днес, влезе в диалог с журналист относно служебния кабинет

Водещи новини

Още новини