Пеевски за президента: Изключително съм притеснен дали знае кой е

Булфото
share

Думите на мистър Кеш – Радев ще коментирам по следния начин: "Изключително съм притеснен дали знае кой е". Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски по повод думите на държавния глава относно избора на нов служебен премиер. 

"Ако някой си е правил сметката да отстрани Рая Назарян, за да сложат удобен за тях председател на Народното събрание, явно са забравили, че последната дума в този процес имам аз. Никога няма да назнача този човек, ако ще и да е Господ, защото никога не бих легитимирал едно такова омерзително отношение към българския парламентаризъм", коментира вчера Радев пред журналисти. 

Досега си мислех, че разбира, че е мистър Кеш, който живее в трезора. Но при тази констатация, че ще назначава или няма да назначава Господ – съм много притеснен от въздуха, който дишат със селския кръчмар Копринков. Изключително объркан, за да направи такова изказване. Нека с Господа и с тези теми да не се занимаваме. Да имаме страх от Господа, посочи още Пеевски. 

Костадинов: Вчера Радев заяви, че между Господ и Пеевски би избрал Пеевски за премиер

Той коментира и исканата оставка на шефа на Антикорупционната комисия. 

Направете справка на кого освободи 200 млн. лв. лицето Антон Славчев. Не на Пеевски, а на Прокопиев. Това е един служител на мистър Кеш. Проверете колко често е имал срещи с Копринков, със селския кръчмар от "Труд", какви са му отношенията с Иво Прокопиев и защо 200 млн. лв., които е трябвало да отидат в хазната, са били освободени. От този човек, който е ограбил с незаконната приватизация на каолин, "Дамяница" и други предприятия българския народ благодарение на Иван Костов", добави Пеевски. 

Знаете ли защо искат оставката на Антон Славчев? Защото е спечелил конкурс за прокурор в градска прокуратура и се нуждае от това освобождаване от длъжността председател, за да стане прокурор при другия удобен главен прокурор Сарафов", каза още той. 

Водещи новини

Още новини