Калоян Методиев: Аз съм гласувал срещу избирането на Рая Назарян, така че ще подкрепя и свалянето ѝ

Булфото
share

Аз съм гласувал срещу избирането на Рая Назарян, така че ще подкрепя и свалянето ѝ. Това коментира на влизане в парламента нечленуващият в парламентарна група Калоян Методиев в отговор на въпрос за евентуалното внасяне на подобно искане за отстраняването на Рая Назарян от поста председател на 50-ото Народно събрание.

"Възможно е да се съберат 80 гласа, но ще бъде на ръба на компромиса и на надлъгването между тези, които трябва да съберат гласовете. Виждам, че всеки иска друг да го внесе, да се подпише последен, тоест тече прехвърляне на отговорност", коментира Методиев. 

На въпрос, свързан с издигането на Иван Иванов от "БСП за България" за поста на председател на 50-ото НС, каквито медийни публикации се появиха, Калоян Методиев заяви, че Иван Иванов като предложение е подигравка с държавата. Това ще е абсурдна ситуация - подобна фигура дори да се доближава до мястото на председател на парламента, добави той. 

Сачева за евентуалното сваляне на Рая Назарян: Би било доста жалко този парламент да завърши по този начин

"Видях името на член на "Има такъв народ", но всичко е в сферата на спекулациите. Виждате, че ситуацията се мени буквално за часове, така че днес съм сигурен, че договорките ще текат преди всяко индивидуално гласуване, няма яснота, никаква стабилност, ще е горещ ден за политиката в България", каза още Калоян Методиев, цитиран от БТА. 

В края на миналата седмица според медийни публикации е имало тайни срещи между представителите на "Има такъв народ", "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС (Без Пеевски и група). Заради въпросните срещи Иван Ченчев от БСП призова за свикване на Националния съвет на партията. Вчера преди заседание на парламентарната група на ПП-ДБ на въпрос дали има заговор за свалянето на Рая Назарян от председателския пост Даниел Лорер заяви, че  няма да коментират преди да се срещнат с колегите от "Демократична България". 

Водещи новини

Още новини