Васил Терзиев със сигнал до ПРБ заради данни за злоупотреба със служебно положение и корупция в Столичния инспекторат

Булфото (архив)
share

Подаваме сигнал до прокуратурата заради данни за злоупотреба със служебно положение и корупционни практики сред служители в Столичен инспекторат.

Това написа на личната си страница във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев. Ето какво още сподели той:

"Всяка реформа, която правим, среща отпор. Затова и промените в града не винаги се виждат веднага. Това няма да ни откаже и ще продължим, докато превърнем София в чиста и работеща община. Причините за отпора често са, защото с реформите се нарушава нечий икономически интерес. Столичният инспекторат беше една от първите структури, в които започнахме реформи в началото на мандата. Инспекторатът е една от ключовите структури, за да функционира градът добре, да има ред и защита на обществения интерес. 

Васил Терзиев за Бойко Борисов: Боли ме, че най-важният ми гласоподавател, се изказва така за мен

Когато Инспекторатът работи добре, това оказва влияние върху всички дейности в града. В структури като тази има условия за злоупотреба със служебно положение и висок корупционен риск.

Корупцията и злонамерени практики нямат място в Столична община, независимо чии интереси нарушават. Изключително доволен съм от резултатите на Инспектората под ръковоството на Николай Неделков. Резултатите от работата им за последните месеци говорят сами - санкционирането на нарушители в града е увеличено неколкократно".

Водещи новини

Още новини