Тошко Йорданов към ГЕРБ и Борисов: Отговорността ви е огромна!

Novini.bg
share

Тошко Йорданов (ИТН) определи разговорите с представители на ПП-ДБ за съставяне на кабинет като „много приятна работна среща“.

Официален отговор дали ще получат гласовете им в подкрепа за кабинет, обаче, на този етап няма. 

„В коалицията ни участват три партии. Решенията се взимат демократично. На този етап не мога да отговоря на този въпрос. Както видяхте, обсъдихме част от секторите. Разговорът беше конструктивен. Донякъде имаме припокриване, по детайлите може би имаме някакво разминаване. Ще се запознаем с цялата информация и нюансите колективните ни органи. Моето мнение в момента би повлияло на колективните ни органи, които в действителност взимат решения след много сериозни обсъждания. Това ще се случи в кратки срокове“, коментира Божидар Божанов (ПП-ДБ) след края на разговорите. 

ИТН на среща с ПП-ДБ: Гледаме на третия мандат като възможност за широка подкрепа за решаване на проблемите

„Нямаме непреодолими различия. Съвсем нормално е да имаме различни гледни точки за някои от проблемите. Това не е нещо, което да не можем да седнем и обсъдим. Най-хубавото беше, че и те, и ние сме на мнение, че когато имаме различия, резултат се постига след разговор, обсъждане и постигане на общи решения. Няма партия в този парламент, която да има мнозинството, за да налага еднолично решения”, коментира Тошко Йорданов. 

Той се обърна към ГЕРБ и Бойко Борисов с думите: „Отговорността ви е огромна!  Отговорът на ПП-ДБ може да е положителен, може и да е отрицателен. При положителен отговор, няма 121 депутати без участието на ГЕРБ. Дори и при отрицателен отговор, ГЕРБ могат да постъпят отговорно и да има правителство. Утрешната среща ще е много интересна. Да видим дали партия ГЕРБ и Бойко Борисов ще приложат държавнически подход след всички думи, които са изговорени за това как страната е в криза и редовно правителство би започнало да решава проблемите. Или ще предпочетат да изпратят страната на избори“. 

Водещи новини

Още новини