Станислав Балабанов: Нищо не е загубено

Bulfoto
share

"Срещите с хората, които наистина бяха готови да работят, донесоха малко повече оптимизъм към днешна дата. Към момента имаме 66 народни представители".

Това заяви депутатът от "Има Такъв Народ" Станислав Балабанов относно разговорите за подкрепа на правителство с третия мандат.

"Нищо не е загубено. Не бих се съгласил да се питаме кога е датата на следващите избори. Това е неуважително към българските граждани. ИТН се опитва да даде алтернатива и възможност и да види има ли в 50-ия парламент държавници, въпреки партийните различия и личностните противоречия. Има ли хора, които могат да седнат и да работят по конкретна програма?", попита той.

"В крайна сметка ние се опитваме пред вас да разговаряме първо нормално с колегите от парламента и второ с разум. Всичко това е полезно, защото видяхте още в първата среща конкретни народни представители как изглеждат в очите на българското общество, заяви Балабанов пред БНТ. "

ИТН се срещат с ПП-ДБ и "Възраждане"

"Имахме 48 и след разговора с БСП, парламентарната им група потвърди на 100 процента. Като цяло нямахме почти никакви разминавания по отношение на приоритет. С тях станахме 66 или почти вече първа политическа сила от държавници и народни представители, които загърбват народните си различия", допълни депутатът.

Зам.-председателят на ПГ на ИТН каза, че по отношение на антикорупционната тема с ПП-ДБ нямат почти никакви различия.

"Имаме детайлни неща, които могат да се оформят в ясна програма. Пеевски на тази платформа го няма. Възможността е за мнозинство, което може да извърши наистина тези реформи".

Залогът на едно възможно правителство ще е да бъдат конкретните приоритети, фиксирани със срокове. Изключи всякакви спекулации, че нещо умишлено се бави, за да "се наглася някаква дата за избори".

Водещи новини

Още новини