Ангел Славчев (Възраждане): Над 2 млн. са заплашени да не минат годишен технически преглед

share

Разговорите с "Има такъв народ" са насрочени за петък и когато приключим с тях, ще излезем официално с позиция. Още в самото начало казахме, че ще говорим с всички партии, с изключение на ДПС. Нашите условия са ясни - ние искаме пряка демокрация, искаме референдум. Съжалявам, че това Народно събрание е изчерпано по такъв начин и е толкова, но може би това е отрезвителна серия като държава. Видимо е, че тези, които печелят първото място, не успяват да сформират мнозинство и да сформират адекватни политики за държавата", каза политикът от "Възраждане" Ангел Славчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че от партията му винаги са били диалогични и така ще бъде и занапред.

"Ние отстояваме националния суверенитет, отстояваме си политическите идеи и каузи. Това, че държавата гори в пряк смисъл, е нещо, с което ще се справим. Искахме да покажем на българския народ, че сме готови да управляваме държавата, да покажем експертите в нашето правителство и политиките", допълни Славчев за Bulgaria ON AIR.

Грешки в наредбата за техническите прегледи заплашват много коли да бъдат спрени

По думите му атаките срещу партията не спират: "Те продължават и до ден днешен. Скандалите в НС показват ниското ниво на политическа култура".

"Откакто съм народен представител работя по един изключително важен проблем - Наредба, която се отнася за ГТП-тата на автомобилите. Тя е приета през 2018 година, но сега влезе в сила. В момента над 2 млн. автомобила са заплашени да не могат да минат технически преглед, тъй като преди 6 години правителството на ГЕРБ вкарват в Наредбата едни изречения, в които се казва, че ако колата не отговаря на газовите норми, бива спирана от движение".

Партията е подготвила две предложения - едното до Министерството на екологията, а другото до Министерството на транспорта. А ако Наредбата не се промени - те излизат на протести.

Водещи новини

Още новини