Александър Симов, Веселин Стойнев и Цветанка Андреева: От съдбата на Пеевски зависи какво ще се случи в следващото НС

Кадър: БНТ
share

Преговорите бяха обречени на неуспех от самото начало. Ставаме свидетели на някаква диалогичност, но между хората, които не принадлежат към никоя парламентарна група. По-добре е процедурата да се задейства и да се върви към избори. Това заяви политологът Цветанка Андреева в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Едва ли някой искаше избори, но това беше неизбежно. На фона на политическия разпад едва ли преговорите ще се увенчаят с успех, коментира журналистът Александър Симов.

Третият мандат има единствено значение за тайминга на изборите. Това, което промени политическата ситуация няма нищо общо с политическия процес – то се случи след скандала в ДПС и решението на КС, смята журналистът Веселин Стойнев.

Пеевски даде заявка за предизборна кампания: Ще развенчая целия политически модел

По думите на Андреева интервенцията в ДПС е пряко свързана с интервенцията в парламента.

Не мога да направя разлика между Доган и Пеевски, призна Симов. Пеевски е пряко следствие от политиката, която Доган обяви за обръчите от фирми. Те рано или късно раждат хора като Пеевски. За мен интересното е кой ще реди листите на ДПС, добави той.

С решението на КС се връща статуквото. Разцеплението в ДПС още повече изолира Борисов. Благодарение на Пеевски и отхвърлената реформа на КС той става все по-нежелан партньор от ПП-ДБ, подчерта Стойнев.

От развитието на конфликта Доган-Пеевски зависи как ще се развие ситуацията в следващия парламент, добави той.

Това, че Пеевски направи втора политическа сила беше голямата му грешка, заяви Симов.

И тримата се съгласиха, че от съдбата на Делян Пеевски зависи какво ще наблюдаваме в следващото НС.

Стойнев прогнозира и разцепление в ГЕРБ, ако Борисов не се разграничи от Пеевски.

 

Водещи новини

Още новини