"Величие" ще строи АЕЦ "Белене" с помощ от Украйна, отчете добро сътрудничество с ПП-ДБ и ИТН

Bulfoto
share

Партия "Величие" отчете добро сътрудничество с ПП-ДБ и ИТН. Красимира Катинчарова е доволна от съвместната им работа по темата с Доспат. Благодарение на двете партии ще има парламентарна комисия след оплакванията на местни жители за репресии от страна на кмета Елин Радев. Изпълняваме ангажиментите си съм избирателите, похвали се Катинчарова.

От "Величие" очакват среща с председателя на 50-ото Народно събрание (НС) Рая Назарян за уточняване на техните правомощия, защото искат да участват в комисиите.

Партията иска и отмяна на решението на НС за продажба на двата реактора на АЕЦ "Белене". Искаме да изградим този проект, посочи Катинчарова. Въпреки че според "Величие" проектът е спорен, формацията застават зад него.

Този проект и сега стои в Министерството на енергетиката, заяви също Красимира Катинчарова. Ковид кризата обаче спряла проекта. Цената, на която продаваме реакторите на Украйна, е на практика подарък, по мнението на депутатката.

Можем да продължим от там, където спряхме , каза още Катинчарова. Според "Величие" този проект може да привлече инвестиции.

Това решение не е против 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй", изтъкна тя. "Белене" можем да построим сега, подчерта Красимира Катинчарова, пише news.bg.

Катинчарова: Няма да подкрепим какъвто и да е състав на кабинет, с който и да е мандат

"Величие" смята да ползва украинския опит за изграждането на АЕЦ "Белене". Още повече, че украинците имат опит в сферата. Те ще ни съдействат за допълнителните модули за централата, смята Катинчарова. Този проект е добър за България , изтъкна тя. Той ще ни даде енергийна сигурност поне за 50 години напред, заяви още народният представител.

Тук става въпрос за енергийната сигурност на страната, посочи също Катинчарова.

Водещи новини

Още новини