Пеевски се яви на комисията за Нотариуса

share

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски се яви на заседанието на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства за групата около Мартин Божанов-Нотариуса и Пепи Еврото. 

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 287

По думите му народните представители са уплашени от разкритията за "Булгартабак" и мистър Кеш, визирайки президента Румен Радев. Иначе председателят на ПГ на ДПС смята, че доста лъжи са се изговорили за "Булгартабак".

Наблюдавах предишната ви комисия, бях набъркан от Антикорупционния фонд (АКФ) и партии на кеша. Виждам, че са уплашени от разкритията, които ще направя съвсем скоро. Помолих и подадох до моя адвокат чрез градската прокуратура за "Булгартабак" и КТБ, добави Пеевски. 

Денков с коментар за изпратения доклад в прокуратурата: Нескопосан метод на Пеевски да прикрие проблемите в ДПС

Депутатът от ДПС Хамид Хамид представи информация за периода, в който Пеевски е бил в "Булгартабак" и кога е бил освободен от длъжността следовател поради несъвместимостта му с кандидатурата на Пеевски като народен представител. В периода, в който е изпълнявал длъжността следовател Делян Пеевски не е участвал в разследвания на Булгартабак, не е участвал в разследване с Петьо Петров-Еврото и не е разпитвал Мартин Божанов-Нотариуса, подчерта Хамид.

Делян Пеевски поиска да бъдат изслушани и бившият председател на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и Христо Иванов за зависимости в съдебната система.

"Колко срещи е имал Христо Иванов с главния прокурор, предлагал ли е зам.-главни прокурори, искал ли е да овладее съдебната система и колко срещи ПП-ДБ имат с главния прокурор. Няма да позволява хората, които владеят съда и прокуратурата да ме забъркват във всички тези неща", закани се Пеевски.

Председателят на временната комисия и депутат от ПП-ДБ Надежда Йорданова заяви, че Пеевски е направил изявление в разрез с дневния ред на временната комисия.

На свой ред Хамид Хамид отговори на Йорданова: "Името на Пеевски беше набъркано неоснователно от лица, които бяха дошли на предишното заседание на комисията (представители на АКФ - Андрей Янкулов и Николай Стайков - б.р.) не по темата нотариуса, а бяха дошли да правят внушения". 

Лена Бориславова от ПП-ДБ пък поиска да няма заседания на комисията, ако няма предварително приет дневен ред.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 287

Водещи новини

Още новини