Лена Бориславова за заканата на Пеевски: Нямаме притеснения

Novini.bg
share

Този парламент се оказа неспособен да формира антикорупционни мнозинство, което не означава, че парламентът не трябва да работи или че трябва да се откажем от законодателните инициативи. Това обясни пред медииите в парламента Лена Бориславова от ПП-ДБ.

Тя допълни, че една от най-важните задачи пред Народното събрание е да задължи служебната власт да предприеме мерки в сферата на здравеопазването, което по думите ѝ е пред колапс.

Уточни още, че по Конституция законодателният орган трябва да работи до изборите и смята, че вместо да се ходи на море през август, депутатите биха могли „да поработят още малко“.

На въпрос дали от „Продължаваме Промяната“ имат някакво притеснение относно заканата на Пеевски да изпрати до прокуратурата записите на Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков, изтекли по време на предизборната кампания, Бориславова беше категорична, че няма от какво да се тревожат.

Пеевски призова: Мистър Кеш да си изпълни Конституцията, да връчва третия мандат и да ходим на нови избори

Това лице онагледява целия модел на завладяната държава и аз бих призовала колегите от комисията за Нотариуса и Пепи Еврото да извикат за изслушване Делян Славчев Пеевски по всички казуси за нерегламентираните влияния в съдебната система. Депутатите имат възможност да покажат, че се разграничават от този модел на Пеевски, коментира тя.

Тя допълни, че конституционните промени са били продиктувани именно от необходимостта да се противодейства на нерегламентираните влияния в съдебната система.

„Нямаме притеснение от работата на институциите, които са с влияние от политическите сили и които биха били използвани като бухалки, както се използваха за отстраняване на кметове, на подуправители на БНБ и всички, които не са на хранилка при ДПС“, посочи още Бориславова.

Водещи новини

Още новини