Благомир Коцев: Няма да обжалваме решението на съда за Пловдивския панаир

Булфото (архив)
share

Община Варна няма да обжалва решението на Софийския градски съд, който обяви за нищожно апортирането на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир. Това подчерта от официалната си страница във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев. 

Софийският градски съд (СГС) обяви за нищожно апортирането на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир. Общината държеше 29% от дружеството „Международен панаир Пловдив“, част от „Пълдин туринвест“. Това означава, че акциите се връщат в общината, а не остават в частното дружество на Георги Гергов, коментира варненският кмет.

ПП-ДБ: Решението на съда за Гергов и Пловдивския панаир е успех на кабинета "Денков"

Той допълва: "Акциите засега остават в Община Варна и въпреки че „губим делото“, под моето ръководство администрацията няма да обжалва решението на съда".

По думите на Коцев, според съда, през 2021 г. Общинският съвет е прехвърлил акциите при „тежки нарушения на Закона за приватизацията и следприватизационния контрол (ЗПСК)“. Решението на предното ръководство на Общината, освен незаконосъобразно, е неизгодно и коства на варненци 800 000 лева за разноски и държавни такси по делото, подчертава кметът на Варна. Според него, "ако обжалваме и „изгубим“ отново, което е твърде вероятно, ще загубим още повече". Това са пари, които ще платим всички ние, допълва варненският кмет. 

Водещи новини

Още новини