Иванов от ПП-ДБ: Нека г-н Пеевски разправя. Реално факти не е посочил

Нова нюз, архив
share

Защо ГЕРБ и ДПС, кръгът около Пеевски, провалиха заседанието на комисията "Нотариуса", точно когато започна да идва информацията около КТБ? Най-вероятно има зависимости, които не желаят да бъдат разкрити. Това коментира в интервю за БНР депутатът от ПП-ДБ Любен Иванов.

"Нека г-н Пеевски разправя. Той така говори от 4 месеца и все още нищо не е разправил, което да е подкрепено от доказателства. Реално факти не е посочил."

Пеевски призова: Мистър Кеш да си изпълни Конституцията, да връчва третия мандат и да ходим на нови избори

"Трябва да получим подкрепа (на техните приоритети – бел. ред.) и тази подкрепа да е гарантирана по определен начин. Защото трябват резултати", заяви Иванов, запитан за евентуално съвместно управление с ГЕРБ след поредните предсрочни избори.

Голяма част от преписките са били прекратявани или е било отказано образуването на досъдебно производство от прокуратурата, обясни Иванов, който е член на временната парламентарна комисия, посветена на дейността на Исторически парк.

Според него има "огромен набор от престъпления, свързани с Исторически парк", като "прането на пари е върхът на сладоледа".

"Полицията следва да си извърши всички проверки както трябва. Все още има проверки, по които се работи. По данните от закритите заседания работят и НАП, и ДАНС", обясни Иванов.

Запитан не се ли употребяват временни парламентарни комисии за разчистване на политически сметки, депутатът от ПП-ДБ посочи, че конкретно тази комисия е била създадена вследствие на "обществен проблем", придобил широка известност с влизането на партия "Величие" в парламента.

Водещи новини

Още новини