Петков за реализацията на третия мандат: Не вярвам в чудеса

Булфото
share

Потвърдихме пред президента Радев, че за нас борбата с корупцията не е самоцел. Това заяви Кирил Петков от ПП-ДБ след разговорите с държавния глава при връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство, който те върнаха неизпълнен. 

На въпрос дали може да се случи някакво чудо с третия мандат, Петков отговори, че не вярва в чудеса и отново подчерта, че докато не се предприемат сериозни мерки в борбата с корупцията, България ще продължава да се върти в омагьосан кръг.

Акад. Денков получи и върна мандата на президента: Ще очакваме по-силна обществена подкрепа

Връзката между доходите на хората, чувството за справедливост – всичко това е концентрирано в тази борба, , а липсата на инвестиции и икономическото развитие са функция на тази борба. Това ще бъде и нашата посока оттук-нататък. Слагаме тези принципи, закони и решения и ще търсим подкрепа за тях в 51-то Народно събрание, уточни Петков.

От своя страна Божидар Божанов посочи, че за момента не седи на дневен ред въпросът дали от ПП-ДБ са готови да преговарят с ДПС, ако Пеевски не е в редиците на партията.

По думите му има място за диалог и срещи в парламента, но е скептичен, че може да се излъчи правителство с третия мандат.

Относно пожарите в страната Кирил Петков каза, че е разговарял с президента по темата.

„Със задоволство подчертахме, че някои от чисто оперативните проблеми на място бяха решени“, коментира той и добави, че вчера в село Воден е бил доставен фураж за животните, а днес се организират и доставки от търговски хранителни вериги на място.

Пострадали от Воден: Кирил Петков и Николай Денков са първите, които ни помогнаха

Според него повдигането на темата за фургоните е дало резултат.

Обединихме се, че трябва по-малко политическо говорене и повече реални резултати, каза още Кирил Петков.

Водещи новини

Още новини