ГЕРБ: Колкото е инфлацията, с толкова ще "растат" заплатите

share

Целта на ГЕРБ е да догони с повишението на доходите инфлацията от 7%, всичко плюс ще бъде бонус. Това каза пред БТВ Доброслав Димитров от ГЕРБ. Наследихме 2009 г. с огромен дефицит, през 2010 г. възстановихме баланса и е време през 2013 г. да се повишат доходите. Хората направиха много сериозни жертви и трябва сега да получат увеличението, каза Димитров.

Трябва обаче да се гледа какво се случва с останалите страни членки на ЕС и нашите съседи. Янаки Стоилов от БСП обаче припомни, че за Коледа Тройната коалиция даваше по 150 лв. Надбавки. Според социалиста инфлацията е 11% и затова доходите трябва да скочат с толкова. Освен това да се плати на всеки пенсионер по 150 лв за Нова година и минималната заплата да стане 350 лв., препоръча Стоилов. Той припомни, че нивото на безработицата през летните месеци е повишено, а българите са ограничили разходите си за най-необходимите неща – лекарства и храна. Държавният дълг не е голям, но доведе до намаляване на 4,5 млрд.лв, и още 5 млрд.лв заемни средства, категоричен е Стоилов.

Доброслав Димитров обаче отговори, че държавата не трябва да открива работни места, а създаването на условията за бизнес като подобри инфраструктурата и облекчи административните процедури.

Начинът по който се извършва приватизацията предполага участието само по един участник, припомни Стоилов като даде пример с Техноекспортстрой, БДЖ. Това според социалиста е доказателство, че държавата облекчава процедурите само за определени фигури и кръгове.

Защо на търговете за 154 000 дка цените са по-ниски от наемните цени за същата тази земя, попита Стоилов. Освен това търговете се правят на регионално, а не на централно ниво. Той припомни и използването на Авиоотряд 28 за превоза на „Тигрите“ от Бистрица.

Водещи новини

Още новини