Терзиев изпрати екип на Доброволното формирование на Столична община в Карлово

Фейсбук
share

12 души от Доброволното формирование на Столичната община заминаха днес за Карлово, за да се включат в гасенето на пожара в местността Беклемето.

„В тези изключително тежки дни е важно да проявим солидарност и да се подкрепяме. Признателен съм на доброволците и на служителите на Столична община, които се включват в борбата с пожарите на територията на страната. Доброволците от Столична община са преминали обучения, имат необходимото оборудване и могат да окажат професионална помощ при гасенето на пожарите“, каза кметът Васил Терзиев. 

Екипи на АПП участват в гасенето на пожара във Воден

Искането за помощ бе отправено от кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов във връзка с възникнал пожар и неговото бързо разрастване в старопланинския проход. Столичните доброволци разполагат с необходимото оборудване и ще подпомагат пожарникарите при потушаването на пожара. 

От вчера 12 души водени от директора на „Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров участват в овладяването на огъня в с .Воден. Вчера заедно с пожарникарите и силите на Българската армия, които са на терен успяха да ограничат периметъра на огнената стихия. Екипът на АПП остава във Воден и през днешния ден продължава работата си.

Водещи новини

Още новини