Иван Христанов: Държавата гори заради безхаберие

Bulphoto (архив)
share

Представената декларация от "Продължаваме промяната - Демократична България" е политически пиар. На това мнение е лидерът на "Единение" и бивш зам.-министър на земеделието Иван Христанов.

"Моето притеснение е, че това е ход, който работи за Делян Пеевски. Войната в ДПС е тежка. Тези хора вече са готови да се хванат за гърлата. В тази патаклама в ДПС, за България е добре да отиде бързо на избори, защото ДПС не е овладяно в момента нито от Пеевски, нито от Доган. Когато видим една такава декларация, си задаваме въпроса кой устройва тя най-вече. Всякакво бавене дава възможност на Пеевски да овладее ДПС", анализира той в "Денят ON AIR" и припомни, че отцепилите се хора от ДПС, не са се върнали.

"40% от територията на България е демографска пустиня - няма хора, които да гасят пожарите. България е на второ място в Европа по засушаване след Испания. Трябва да имаме визионерски подход към целия проблем. Трябва да наливаме пари в решения. Атанас Русев показва през сателитни снимки, че пожарът, който удари село Воден, е започнал от пътя. Най-вероятно е умишлен. Ако имаме подозрения, че някой изпепелява стотици хиляди декари гори, трябва да сложим мораториум", каза Христанов пред Bulgaria ON AIR.

Калин Стоянов обобщи ситуацията с пожарите в страната и обяви: Има щети, но няма жертви и пострадали

Пожарните автомобили не могат да стигнат до гората без горски пътища, подчерта лидерът на "Единение".

"Парите се крадат. За горските пътища колегите, с които управлявахме Министерството на земеделието, са подавали сигнали. Три десетилетия България не си купи дронове. Не се купи нито един самолет. Държавата се държи безхаберно, затова гори. Половината крадат, другата половина са безхаберни. Картината в България през следващите 10 години се очертава да е лоша", заключи Христанов.

Водещи новини

Още новини