Акад. Николай Денков: Подходът към пожарите ще е като този при наводненията миналата година

Novini.bg
share

Ясно беше, че по-добре да направим тази среща, в която ясно да се очертае какво може да се направи спешно, с което Народното събрание да помогне на Министерски съвет и след това да се вземат решения. Малко обърнахме каруцата пред коня. Важното е, че след тази дискусия ще има съответни предложения за решения, които ще бъдат внесени и разгледани от Народното събрание. Има пълен консенсус от страна на всички парламентарни групи, че проблемите не трябва да се решават на парче, а да е ясно кое е спешно, кое в рамките на няколко месеца и кое е за по-дълъг период от време. Това каза на брифинг в Министерски съвет акад. Николай Денков от "Продължаваме Промяната".

Изявлението му е след заседанието на Съвета по сигурността, което бе свикано от служебния премиер Димитър Главчев. 

"Част от решенията са вземани - знаете за това за закупуване на нова противопожарна техника. Когато става дума за закупуване на хеликоптери или самолети, това изисква съвсем друга времева скала. Изисква решения, свързани с планиране на бюджета. В обсъжданията днес се видя, че има решения, които могат да бъдат намерени по-бързо", добави той. 

Димитър Главчев за пожарите в страната: Не мисля, че имахме пропуски, чух благодарности

"Такъв беше подходът и при наводненията миналата година. Миналата година наводненията бяха тези, които изискваха спешна реакция, тази година са пожарите", припомни акад. Денков. 

Водещи новини

Още новини